logotipo

BALANÇ ESPORTIU: 
7 equips lluitant per l'ascens

Número 06

imagen

JOAN SURIOL:
"He aprés més del que he ensenyat"

EL COACHING ARRIBA A L'ATLÈTIC 

Pàgina 06

imagen

Pàgina 04

imagen

Pàgina 12

imagen
imagen

Abril 2018

imagen

Noves instal·lacions

imagen
imagen
imagen

EDITORIAL

imagen

Un cop passada la Setmana Santa, esperem que tots vinguem amb les piles carregades per enfrontar el tram final de la competició amb les màximes expectatives, uns per assolir els diferents objectius de l'ascens o la salvació i tothom amb l'objectiu de competir al màxim i gaudir.

Acabat el mes de Març hem constatat que diferents jugadors de l'Atlètic han estat entrenant amb altres equips sense el pertinent permís del nostre club, alguns d'ells amb imatges que així ho deixen palés.

Segons l'apartat primer de l'article 124è del Reglament de la FCF s'estableix que: "els futbolistes amb llicència a favor d'un club no podran jugar ni entrenar-se en equips d'un altre, amb excepció del que estableixin les disposicions legals i les que es contenen en el present Reglament."

Malauradament, durant aquests 8 anys de vida de l'Atlètic, aquesta acció ha sigut recurrent i aquest comportament inapropiat, intolerable ha arribat al seu límit. Des del club advertim que no permetrem aquests comportaments que corresponen a sentiments paternals que inspiren el FUTBOL NEGOCI i que sovint acaben en situacions anormals, en les que un ALEVÍ ha jugat en 4 anys d'aprenentatge en 4 clubs diferents.
 
Per altra banda, alguns equips de renom han sol·licitat aquesta temporada l'autorització de l'ATLÈTIC, en compliment d'aquest requeriment de la FCF i la majoria s'han avingut a traslladar aquestes "proves" per al moment final de la temporada sense cap problema, mostrant coherència i una convicció amb un dels valors més importants de l'esport i del nostre club, EL COMPROMÍS: Respecta, entrega-ho tot, fins al final de temporada i quan s'acabi, tingues la consciència tranquil·la amb el que has donat a l'equip vers el que l'equip t'ha donat... No oblidem que el nostre és un esport en què l'individu s'entrega al col·lectiu. 

FUTBOL NEGOCI I COMPROMIS 

Pep Palacios
President Atlètic Sant Just FC

Així, ara que tots els clubs ofereixen projectes, futurs, oportunitats vanes (cada cop més i més aviat), els pares són lliures d'acceptar-ho (els nens van a remolc), però amb el compliment de les normes que marca la FCF i el compliment del COMPROMÍS assolit fa tot just 9 mesos.

imagen

BALANÇ ESPORTIU

Abril marca la frontera a partir de la qual els equips han de donar el màxim de rendiment. Durant l'any aprenem futbol i competim també; però a partir d'abril els partits valen 4 punts. Les victòries suposen un plus i han pujat de preu. Són més cares. Només els més rics tindran accés a ells, només els que s'han preparat per a jugar millor, però sobretot als que s'han preparat a ser millors que el rival, sabent jugar les cartes que tenen, no les que t'agradaria tenir, sinó les teves i aquí entra el plus que el míster ha de tenir. Jugar bé ja no sembla tan important si no guanyes, encara que l'estadística diu que guanyes més partits jugant bé que malament. També és veritat que Simeone ha guanyat moltes coses amb equips poc virtuosos. El ventall és ample. Reflexionem.

En el nostre club tots els equips es juguen alguna cosa, però hi ha alguns en concret que l'ascens o descens està molt a prop. El premi dependrà del seu comportament esportiu, però els rivals també cerquen el mateix. Per això l'esport és tan bonic i tan real.Dels 25 equips de FCF, en un primer grup col·loquem Juvenil A, Infantil A, Infantil D, Aleví C, Aleví E, Aleví G i Benjamí E ocupen el 1r o 2n lloc. Uns tenen més opcions que altres, però és una gran notícia que 7 equips estiguin lluitant per pujar de categoria. Felicitats per estar allà. Rematem la feina; en un segon grup situem a Cadet B, Infantil C i Aleví A que estan intentant salvar la categoria deixant-se la pell cada setmana. Insuflem tota la força del món des d'aquí. S'ho mereixen. Felicitats per no deixar de lluitar mai.

imagen
imagen

1r Equip, Juvenil B, Cadet A, Aleví D, Benjamí A i Benjamí C (tots ells entre els 5 primers) no cedeixen, però han d'esperar errors de més d'un rival. Si es produeixen, estarem allà esperant. Que no ens enganxi despistats!

I per últim, Cadet C, Infantil B, Infantil E, Aleví B, Aleví F, Benjamí B, Benjamí D i Prebenjamí A es belluguen en posicions còmodes preparant-se per a més grans empreses de la temporada propera. L'Aleví H no està tenint sort, però continua competint amb esportivitat i s'ho passen bé.

En CEBLLOB, tots els nostres 6 equips: Aleví I, Aleví J, Benjamí F, Benjamí G, Prebenjamí B i Promeses copen els primers llocs a dia d'avui. Esperen següent fase, però és per a estar orgullós.

El MIC i la Donosti Cup esperen a molts equips a l'horitzó. Tots no poden anar, però ho intentem. El VI Campus de l'Atlètic torna de nou després de les obres de l'estiu passat. Això no s'atura.

Força, Atlètic.

imagen

Carlos Cebrián
Director Esportiu

imagen
imagen
 
Per què vas decidir acceptar un càrrec amb tanta responsabilitat? Principalment perquè tant el futbol com la formació són dues coses que m'apassionen i la responsabilitat i l'exigència que requereix ser coordinador em motivava molt a nivell personal. Portar un equip és molt interessant però encarregar-se d'una etapa com el Cadet-Juvenil, en què he d'estar a sobre dels entrenadors, pendent del meu equip i de cinc més, fa que la meva feina sigui més apassionant.

Explica'ns com és el teu dia a dia a l'Atlètic. 
Jo em fixo sobretot en la feina dels entrenadors i tot el que fan per millorar els seus propis equips. Estem parlant d'una etapa competitiva en què el resultat ja importa però sobretot el que fem per arribar a aquest resultat. Com a coordinador, el meu dia a dia es basa a seguir quin tipus de tasques prepara l'entrenador, quina metodologia fa servir, què fa per encarar el partit de la setmana... Sóc com el suport tècnic a nivell futbolístic. Estic des de les 17h fins a les 23.30h, així que saben que em poden trobar sempre.


AMB NOM PROPI

JOAN SURIOL

imagen

En Joan ha arribat aquest any a l'Atlètic Sant Just FC disposat a deixar-se la pell: és coordinador del Cadet-Juvenil, entrenador del Cadet B i jugador del Primer Equip. Ara ens ha de deixar per anar a viure una gran experiència a l'altra punta del món. Hem volgut fer-li aquesta entrevista per parlar amb ell sobre la seva etapa de coordinador al nostre Club. 

imagen
imagen

Què t'ha ensenyat ser coordinador?
Crec que he après més coses de les que he ensenyat. He de dir que vaig entrar sent massa exigent amb l'entrenador,  demanant una manera de ser molt tancada i he après a ser més obert, a escoltar, a entendre que ser coordinador no és manar sinó dirigir. Aquest càrrec també m'ha ensenyat a apagar focs. Durant el dia a dia hi ha moltes coses que no surten com esperes i tens tres solucions: la més impensable per mi és deixar que passin, després està la que jo feia al principi: intentar encarar-les d'una manera molt tancada i si no surten així no està bé, i la tercera, que és la que hem intentat seguir juntament amb el Marc i l'Àlex Cebrián, és intentar delegar, escoltar i dirigir mitjançant unes bases i un camí però mai a imposar. Ser coordinador de l'Atlètic m'ha ensenyat a gestionar persones.
Quin és el millor record que t'emportes?
Més que un record concret potser em quedaria amb la sensació que tens de formar part d'un club com l'Atlètic, el tracte que tens amb la gent, la importància de les relacions socials per sobre dels resultats competitius. Aquí venim perquè ens agrada, som amics i ens portem bé tant entre coordinadors com entre entrenadors i això fa un ambient molt agradable per treballar. El record que m'emporto és el de la gent que està a sobre, que pregunten sempre com ha anat un partit important, que s'alegra quan guanyes i et recolza quan perds.

Amb quin valor de l'Atlètic et quedes?
Amb el treball en equip. La gent, sobretot els entrenadors que són amb qui m'he fet més, van més enllà del seu equip. El Palaus i el Jan per exemple,  tenen el seu equip però sempre es preocupen pels altres, et pregunten com ha anat, intenten empatitzar: et feliciten, t'ajuden, et volen escoltar. Treballem tots pel mateix objectiu.

Com veus el club d'aquí 5 anys?
Molt gran. Està en una dinàmica de complet ascens, no parlo només en categories, parlo en manera de fer. Com es porta el club, la metodologia, la transmissió dels valors... Treballem d'una forma que atrau a les famílies, intentem que el jugador es senti bé a l'Atlètic i això ens fa mantenir els que ja tenim i fer que en vinguin de nous. D'aquí 5 anys serem un club de referència.

Què passa amb la teva vida ara?
Me'n vaig a viure, de moment, dos anys a Toronto. Allà vaig a ser director de l'escola de Barça on actualment hi ha 250 nens i hauré de gestionar als entrenadors i als jugadors que formen part de l'escola. Em delegaran un seguit de funcions que estic molt motivat d'enfrontar.

imagen

Aquest mes d'abril inaugurarem les noves oficines del Camp d'Esports.
Estem contents per haver sigut el motor que va generar la construcció del nou camp de F7 aquest estiu passat i ara estarem feliços de poder rebre els pares i altres usuaris a un BOX/CONTENIDOR que compleix els mínims estàndards de comfort, salubritat i modernitat per desenvolupar les tasques d'administració, reunir-se de manera privada amb la mínima intimitat, poder fer formació o una reunió grupal a una sala polivalent en condicions i fins i tot poder fer ús d'aquesta sala com a AULA d'estudi pels jugadors!!

Sincerament, es tracta d'una alegria continguda, doncs creiem  que el govern municipal ha de planificar per transformar els 2 antics camps municipals de sauló que existeixen des de fa molts i molts anys, en una instal·lació esportiva del segle XXI, sense ostentacions, però també al mateix nivell d'altres pobles de la comarca del Baix LLobregat.


imagen
NOVES INSTAL·LACIONS
imagen

Amb independència de l'agraïment sincer, la nostra orientació assertiva ens obliga a demanar un projecte de futur a les instal·lacions municipals, un projecte que doni cabuda a la projecció d'aquest esport al nostre poble, que camina ferm cap els 20.000 habitants contemplant tant elsvestidors, la circulació de persones, el manteniment integral de manera preventiva i correctiva, el servei de bar, acondicionar la graderia amb laclimatologia especifica del nostre poble i també la vigilància del Camp Municipal els dies festius sense activitat programada, doncs s'ofereixenmoltes facilitats i poc control d'accesos de gent jove i no tant jove que accedeix a l'interior amb massa facilitat.

Hem de començar a considerar l'activitat que l'Atlètic promou al camp d'Esports Municipal, no només des de l'àmbit de l'esport, el lleure o la salut, sino en àmbits transversals de l'activitat del nostre poble tals com la OCUPACIÓ o el JOVENT (l'Atlètic ocupa a més de 50 joves, molts d'ells menors de 25 anys i molts d'ells del poble), el COMERÇ (Els dies de partit de l'Atlètic es superen les 1.000 persones que accedeixen a les instal.lacions del propi Bar del camp, i altres que l'envolten) i haurà de ser considerat a nivell URBANISTIC com per exemple ubicar més aparcaments per motos al Carrer de Cervantes i sobretot els passos de vianants elevats d'evacuació del carrer Cervantes a la entrada del camp amb una barana que impedeixi la sortida directa, un altre pas de vianant elevat al carrer Ramon i Cajal i el més important ubicar un pas elevat des de la sortida del camp d'Esports que travessa el carrer Industria.

El poble creix amb L'ATLÈTIC com a generador important del creixement i adequació de les noves instal.lacions que estrenarem aquest mes d'ABRIL.

imagen
imagen

SABIES QUÈ... 

...l'Atlètic va batre el rècord de victòries de sempre, la jornada del 17/18 de març amb 23 victòries? I què els equips de F11 van guanyar tots, menys 1 empat?

...la jornada del 10/11 de març 9/25 equips de FCF van acabar amb la porteria a 0?

...i que diumenge 17 de març,  els 7/7 partits van acabar en victòria?

...el Juvenil A, Infantil D i Aleví C encara estan imbatuts?

...En Nil Colom, Angel Sanmartin, lideren la classificació de golejadors amb 52 i 35 gols?

...l'Atlètic incorporarà una nova eina de treball anomenada Football AIM?

...durant aquesta temporada ens han visitat equips Noruecs, Danesos, Japonesos, Nigerians i de Singapur?

... A l'Atlètic conflueixen jugadors de 21  nacionalitats com ara França, Hongria, Corea del Sud, Ucraïna, Alemanya, EEUU, Itàlia, Bulgària,  Bèlgica, Anglaterra, Mèxic,   Argentina, Equador, Veneçuela, El Salvador, Albània, Suïssa, Colòmbia, Guinea, Hondures i la Xina?

... Pots posar les inicials al teu  jersei d'entrenament, polo o samarreta, per només 2 euros? 

... Batrem el rècord d'equips a la Donosti Cup amb 11?

... l'Atlètic ha exportat 6 entrenadors fins ara? Joan Piñol, Marc, Bernat, Pau, Gutés i Suriol.

imagen
imagen

ENTREVISTA 

En Marcos va arribar a l'Atlètic a principis d'any per ensenyar-nos un món nou: el coaching. Habitualment ho aplica a les empreses però el seu somni era provar-ho en el futbol i nosaltres no hem dubtat en obrir-li les portes i confiar en la seva feina.  Hem parlat amb ell per conèixer més a fons la seva tasca.

En què es basa el coaching? El coaching és complicat d'explicar, als coach ens agrada dir que no s'explica, es fa, i quan ho fas, s'explica sol. Tot i així ho podríem resumir en treballar la consecució d'un objectiu quan sabem què volem i com ho hem de fer però els resultats no ens estan acompanyant.

Quina és la teva funció a l'Atlètic? Vam agafar dos equips per fer una prova pilot: l' Aleví A i l' Infantil A, un que lluita per la permanència i l'altre que ho fa per l'ascens. A l'Infantil A el treball a fer és amb el nivell d'exigència, que pot ser baix perquè estan a la part de dalt de la classificació, i poden tenir la sensació que ja han assolit el seu objectiu. Això pot fer que redueixin l'energia. Dins del bé que poden jugar individualment, poden treballar més en ser un equip, i això els pot portar a passar-s'ho molt bé amb un alt rendiment. En canvi per l' Aleví A el seu objectiu és la permanència i és molt diferent perquè tots els partits són a vida o mort, és una lluita constant.

imagen

MARCOS SEGUÍ

Com establiu els objectius? S'han de posar objectius ells mateixos que puguin assolir i que estiguin al seu abast. Si la teva fita és una cosa fora del teu control, et pots frustrar molt així que hem començat amb objectius més seus com per exemple recuperar pilotes en menys de 7 segons. Això depèn d'ells més que guanyar o perdre el partit. Un altre és la intensitat, el fet d'estar al 100%. A vegades van al 110% i s'esgoten molt o no tenen energia perquè no saben l'objectiu del dia i juguen al 80% i ells mateixos quan estan amb menys intensitat es senten pitjor.

Partint de la base que són tan diferents, què cal treballar amb cada equip?  Els de l'Aleví A per exemple van estar molt decebuts un dia abans de començar el partit perquè un equip va perdre contra uns que ells havien guanyat, així que depèn del resultat dels altres ells tenen un nivell emocional o un altre. No depèn d'ells la seva felicitat, estan pendents dels resultats d'altres equips. Per això el treball amb ells és de conèixer-se, motivar-se i estar connectats per jugar com un equip. Un treball molt més d'estratègia. Els de l'Infantil també cal que es vagin coneixent més entre ells, que facin pinya per saber més de l'altra persona i poder tenir una relació més propera, així un jugador pot detectar si li pot fer una passada complicada a un company perquè sap que li agraden els reptes o si prefereix passar més fàcil la pilota...

imagen

Parla'ns dels rols. La base del coaching és que al final nosaltres partim de la idea que les persones són per naturalesa creatives i completes i plenes de recursos per fer el que hagin de fer. Han d'agafar ells responsabilitat, els hi va molt bé per agafar protagonisme i tenen més importància dins del joc, es senten part de l'equip. En aquest sentit el rol és una excusa perquè ells tinguin doble funció: el partit que estiguin jugant i a més, el control del rol. El rol és una part del procés, com estan fent les coses.

Quants n'hi ha?  
Podem posar més o menys depenent de l'objectiu, però normalment partim de 4 rols: moderador, temps, "push" i feedforward. El moderador calibra l'energia en tot moment i busca que participi tothom, va a buscar a qui no està participant per ficar-lo al partit i baixar la intensitat de qui estigui per sobre de revolucions. És un rol que aporta confiança a l'equip i els jugadors que els hi costa estar concentrats, entrenen així el fet d'estar presents.  El temps controla la precisió, el tenir consciència d'en quin moment del partit/entrenament estem i si fem una pausa de 2 minuts, que sigui de dos minuts. Amb aquest rol es practica la responsabilitat i la constància. El "push", posa intensitat a l'equip quan es necessita, els jugadors que tenen menys protagonisme, el poden fer servir per guanyar seguretat, confiança i sentir-se més integrats. Finalment el feedforward ofereix opcions de millora continua, el jugador que creu que sempre va tot bé, pot entrenar-se a buscar què es pot fer millor la següent vegada. Entrenant amb rols, aconseguim també que l'entrenador es pugui concentrar més en la part tàctica.

Tots poden ser tot? És rotatiu. Els jugadors es van rotant, al cap d'unes setmanes tothom ha fet de tot. Ells mateixos decideixen qui és qui. Si vull millorar la meva participació dins l'equip, m'agafaré el del moderador per parlar 

amb tothom. Si el que em falta és la garra o l'empenta demanaré el de l'energia. A petita escala el que fem és que vagin passant de nens a adults.

Quina base teòrica té això? A part de fer servir un model de lideratge situacional en 4 fases, que corresponen als 4 rols, el coaching es basa amb una teoria fractal que vol dir que si jo sóc un geòleg, en lloc d'anar tota la muntanya pedra per pedra, agafo una i segons és, m'imagino com serà la roca i més o menys així serà la muntanya. És a dir, el mateix que passa al vestuari o a l'entrenament passarà al partit o a casa. El coach reflecteix a l'equip el que veu, els jugadors decideixen si ho volen canviar o no, i si canvien alguna cosa a l'entrenament, també es canvia al partit.

Has notat canvis ja? Sí, en algun més que d'altres. Hi havia nens que parlaven molt poquet i arran d'anar fent més reunions i integrar-los, estan agafant més protagonisme dins l'equip i parlen molt més que abans. Amb l'Aleví A, en tema de concentració, es despistaven molt. Per això amb ells treballem molt aquest aspecte, fem que els entrenaments siguin concentració 100% des del principi, no poden desconnectar en cap moment, els rols ajuden a practicar-ho, i el secret és això mateix, practicar, practicar i practicar.  
Quin creus que és el punt feble de l'Atlètic? La part d'on posem la direcció, on posem la pressió. Quan tens una molt bona pinya és difícil dir les coses clares sense que l'altre es molesti. Cal treballar quan ser més directius, més exigents i quan no ser-ho.

I el punt fort? Per mi, el punt fort és que són molt acollidors, emocionalment són forts, fan pinya, és com una gran família i això és molt bo perquè fa sentiment de pertinença. La gent li agafa un sentit.
imagen

DARRERES NOTÍCIES 

FORMACIÓ DEL CEBLLOB ALS NOSTRES TÈCNICS

Potenciar la constant formació de tots els tècnics implicats amb els nostres equips és sinònim de garantia de qualitat. És per aquest motiu que han vingut dos companys del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) a les nostres instal·lacions a fer una activitat formativa dirigida als entrenadors dels equips escolars de l'Atlètic Sant Just FC. 

ELS OSLO FPA VIKINGS 06 VISITEN L'ATLÈTIC
L'equip procedent d' Oslo FPA Vikings 06, un dels clubs amb millor pedrera a l'emergent futbol noruec, ha visitat l'Atlètic Sant Just aprofitant l'aturada hivernal de les seves lligues. Els seus jugadors han fet un stage al nostre municipi per poder realitzar conjuntament entrenaments, partits, clínics i altres activitats que permetran als integrants dels respectius clubs establir relacions internacionals compartint valors i experiències.

imagen
imagen

LA FOOTBALL TALENT ACADEMY
ENS VISITA

La FTA - Football Talent Academy Danmark  ha estat amb nosaltres uns dies compartint entrenaments i partits axí com moltes altres experiències. Es tracta d'un intercanvi esportiu, cultural i lingüístic molt interessant pels jugadors, tant pels de l'Atlètic com pels d'aquest club danès que estem encantats de rebre.

imagen
imagen

DARRERES NOTÍCIES 

L'ARON YAAKOBISHVILI
ENS REPRESENTA


El nostre jugador de l' Aleví A representarà l'Atlètic Sant Just FC a la Fase Final Aleví del Campionat Nacional de seleccions autonòmiques que es celebra a Vigo del 20 al 22 d'abril. Compartirà vestidor amb els millors jugadors catalans: FC Barça, Damm, Espanyol, Girona..Felicitem Aron així com els seus entrenadors i companys. Ell ens representa.

JESÚS UNZUÉ, NOU COORDINADOR DEL CADET-JUVENIL
En Joan Suriol ha deixat el club per marxar a Toronto a dirigir l'escola del FCBarcelona així que l'Atlètic Sant Just FC estrena coordinador del Cadet-Juvenil: en Jesús Unzué. A partir d'ara tant els entrenadors com els jugadors, trobaran en ell el suport que necessitin. Molta sort en aquesta nova etapa, Jesús!  

imagen
imagen
imagen
imagen
imagen

SPONSORS

imagen

T'ESTEM BUSCANT! 

L'Atlètic busca patrocinadors: 
Tenim moltes modalitats d'esponsorització! 
Demana informació:
607457126
administracio@atsantjustfc.com  

imagen

SPONSORS

imagen
imagen
imagen
imagen
imagen