logotipo
imagen
imagen

L'entorn

Ubicació

Acord de custòdia

El projecte de recuperació de l'hàbitat d'amfibis

La Producció Ecològica i la Conservació de la Fauna

Els conreus tradicionals: El Regadiu, el Secà i els Fruiters

Qui viu al camp?

Qui viu a les valls?

Les Instal·lacions

La Petita Granja

Les activitats

Condicions

imagen

L'Entorn

L'Espai Agroambiental es troba ubicat al municipi de Viladecans.  

El gran valor natural i paisatgístic de la zona del Delta del Llobregat on estem està protegida  per la Xarxa Natura 2000, el Parc Agrari del Baix Llobregat, forma part del Corredor Biològic Reguerons-Remolar, és zona ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus) i tot això al costat de platges amb dunes i vegetació protegida.  

L'Espai Agroambiental integra un projecte d'agricultura ecològica, un de recuperació d'hàbitats, l'educació ambiental i l'ecoturisme; tot per viure una experiència amb els sentits a partir dels sabors de l'horta, les feines del camp, l'observació de la fauna, la descoberta dels paisatges, les passejades en bicicleta....  

Desitgem que us agradi!

imagen

Ubicació

imagen

L'Acord de Custòdia

Fundació Sigea forma part de la XCT (Xarxa de Custòdia del Territori) que es dedica a la custòdia del territori com a estratègia de participació de la societat en la conservació i gestió del medi natural, rural i urbà.  

Unim la conservació i la divulgació dels espais naturals del delta i l'espai agrícola com a dos ecosistemes interrelacionats i interdependents l'un de l'altre.  

La finalitat d'aquest acord és donar continuïtat a l'activitat agrícola d'aquesta finca que compta amb una superfície d'1 Ha,  amb cultius tradicionals del Delta del Llobregat i tècniques de producció ecològica; i esdevenir un espai per a l'educació agroambiental, el turisme verd i la promoció dels productes hortofructícoles locals.

imagen

Projecte de recuperació de l'hàbitat d'Amfibis

A la plana deltaica hi habitaven, fins a principis del segle XX, 6 espècies d'amfibis (tòtil, gripau comú, gripau corredor, gripau d'esperons, reineta i granota verda). Actualment tres d'elles han desaparegut i dues són molt escasses (reineta i tòtil). Només la granota verda és encara abundant.   Aquest projecte recupera hàbitats de reproducció per facilitar la dispersió de les espècies pel territori.   Aquesta actuació forma part del programa d'educació agroambiental: Els amfibis del Delta del Llobregat, amb activitats sobre la importància de conservar els hàbitats aquàtics i  les espècies més sensibles que hi depenen, com és el cas dels amfibis.

imagen

La Producció Ecològica i la Conservació de la Fauna

A l'Espai Agroambiental fem Producció Ecològica. Aquest és un mètode d'obtenció de productes agraris utilitzant tècniques i productes naturals, que combina les millors pràctiques ambientals per a preservar la biodiversitat i els recursos naturals.

imagen

El Regadiu

imagen

Espai representatiu dels conreus tradicionals d'horta on descobrireu els productes de temporada com les cols, apis, bledes...de tardor-hivern, o    els tomàquets, pebrots, albergínies... de primavera-estiu.

imagen

Aquests conreus s'organitzen en bancals en rotació amb diferents sistemes de reg:

 • A manta
 • Degoteig
 • Microaspersió
imagen

Durant tot l'any, a l'hort de l'Espai Agroambiental trobareu conreus en diferents estadis de desenvolupament:  

 • Plantació
 • Floració
 • Fructificació
imagen

El Secà

imagen

Espai representatiu dels conreus tradicionals de secà on descobrireu els productes de la terra que han alimentat històricament a la humanitat:     els llegums com els cigrons,     les llenties i les guixes...

imagen

...I els cereals com el blat, l'ordi I la civada.  

Aquests conreus s'organitzen en bancals en rotació.

imagen

Durant tot l'any, a l'hort de l'Espai Agroambiental trobareu aquests conreus en diferents estadis de desenvolupament:  

 • Camps sembrats
 • Cereals espigats
imagen

Els Fruiters

imagen

Espai representatiu on trobareu una col·lecció d'arbres de 18 espècies diferents de fruiters agrupats per famílies segons criteris d'agricultura ecològica.

imagen

Segons l'època de l'any els podreu veure amb un aspecte diferent:

 • Esporga
 • Floració
 • Fructificació
imagen

Així trobarem la família dels cítrics (taronger, llimoner...), la dels fruiters de pinyol (albercoquer, presseguer...), la dels fruiters de pepita (pomera, perera...) o els grans fruiters (magraner, nesprer...).  

imagen

Qui viu al Camp?

imagen
imagen

A l'Espai Agroambiental descobrireu la gran diversitat de fauna que conviu amb els conreus en la pràctica de l'agricultura ecològica.

imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen

Qui viu a les Valls?

imagen
imagen

Als Canals de reg que envolten l'Espai Agroambiental existeix molta diversitat d'animals, com aus, peixos, amfibis...

imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen

Les Instal·lacions

 • Aula de Bioconstrucció
 • Pati pagès
 • Hort pedagògic
 • Petita granja
 • WC
 • Espai compostatge
 • Espais de trànsit amb Arbres de ribera
 • Plantes aromàtiques
imagen

La Petita Granja

Corral típic de gallines i conills que ha estat el rebost tradicional d'ous i carn de la pagesia, on descobrireu des de la fesomia a la reproducció, i l'alimentació d'aquests animals.

imagen

Les Activitats

imagen

Hem desenvolupat un projecte educatiu per traslladar als vostres alumnes a un món de vivències en l'entorn agrícola i natural per gaudir amb els sentits... des de degustar els fruits que agafem de les plantes fins al rescat de capgrossos per salvar-los de l'extinció!

imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen
imagen

Condicions

imagen
imagen

Fundació Sigea

Tlf.: 93 647 21 21

Passatge Llevant, 9 local 3C

08840 Viladecans-Barcelona

reserves@fundaciosigea.org

www.fundaciosigea.org